Αρ. Πρωτ. 629/11-4-2023

 

Θέμα: Νέα αγωγή του Διοικητή εναντίον των εργαζομένων

Καταγγέλλουμε τον Διοικητή  του ΟΑΕΔ, ο οποίος, για άλλη μια φορά, χωρίς απόφαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ, χωρίς καμιά νομιμοποίηση και παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας, προσφεύγει με αγωγή εναντίον της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Ομοσπονδίας και εναντίον της επίσης ομόφωνης συνεδριακής απόφασης που έχουμε λάβει για να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την επιβολή ποινών στους ανέργους.

 

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ανακαλύψει τους ενόχους αυτής της κοινωνίας και επιμένουν στην τιμωρία τους. Ένοχοι, κατ' αυτούς, είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι και ο Διοικητής προσπαθεί να μετατρέψει σε αστυνομία ανέργων τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ. Δηλώνουμε στον κ. Διοικητή ότι θα αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα την προσπάθειά του να μετατρέψει ένα κοινωνικό Οργανισμό σε τιμωρητικό μηχανισμό.

 

Οι αγωγές του Διοικητή εναντίον της Ομοσπονδίας αποτελούν τίτλους τιμής για το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπούμε. Ενημερώνουμε ωστόσο  τον κ. Διοικητή των απευθείας αναθέσεων, των ατέρμονων ταξιδιωτικών αναζητήσεων και  της κατασπατάλησης των χρημάτων που προορίζονται για τους ανέργους, τον Διοικητή που ανερυθρίαστα αυξάνει το μισθό του πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, το Διοικητή των 7 εκ της διαφημιστικής προβολής και πολλά άλλα,  ότι η Ομοσπονδία δεν θα σταματήσει να εκφράζεται όσες αγωγές κι αν κάνει, όσα χρήματα κι αν ζητά…(10.000 από την Ομοσπονδία και 5000 από κάθε νόμιμο εκπρόσωπο της)!!!!!

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την οποιαδήποτε επιβολή ποινής εναντίον των ανέργων.

 

Η αγωγή του Διοικητή εναντίον της Ομοσπονδίας για την απεργία/αποχή που κήρυξε την προηγούμενη εβδομάδα και θα είχε έναρξη τη 12η Απριλίου θα εκδικαστεί σήμερα  στις 12:30μμ  στο πρωτοδικείο Αθηνών, Κτήριο 5 Αίθουσα 1.

 

Καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και για το σκοπό αυτό προκηρύσσουμε διευκολυντική   στάση εργασίας για την Αττική, από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! 

...Καλή Ανάσταση!

 

Για το ΔΣ

 

ο Πρόεδρος    ο Γ.Γραμματέας

 

Μακράκης Γ.      Τηλιγάδας Κ.