Αρ. Πρωτ. 626/ 30-3-2023

 

Θέμα: ‘’Αμεση παρέμβαση της ΔΥΠΑ για την προστασία των εργατικών κατοικιών’’

 

Ένα πολύ μεγάλο ζήτημα αρμοδιότητας ΟΑΕΔ, η στεγαστική πολιτική, αντιμετωπίζεται και αυτό με όρους επικοινωνίας και ωχαδερφισμού, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι προγραμμάτων, σε σχέση με τα υπαρκτά προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

Η ασκούμενη πολιτική και τα «νέα προγράμματα» θα ωφελήσουν ελάχιστους ελάχιστα. Ενώ η στεγαστική κρίση σοβεί, η ΔΥΠΑ αφήνει τις εργατικές κατοικίες που είχαν δοθεί παλαιότερα σε δικαιούχους, να βγαίνουν στο σφυρί! Πλειστηριασμοί εργατικών κατοικιών απαγορεύονται σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο. Κι όμως εργατικές κατοικίες πλειστηριάζονται ή έχουν προγραμματιστεί να πλειστηριαστούν χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση από την καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία, τη ΔΥΠΑ, ενώ υπάρχει υποθήκη υπέρ αυτής.

 

Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τη ΔΥΠΑ το ζήτημα των εργατικών κατοικιών που έχουν ήδη διατεθεί σε δικαιούχους από τον τ. ΟΕΚ. Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τη ΔΥΠΑ η ομαλή συνέχιση της εξυπηρέτησης των σκοπών της διάθεσης των εργατικών κατοικιών, που, εκτός των άλλων, έχουν υποθήκη υπέρ αυτής.

 

Ζητούμε το αυτονόητο. Προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους, άμεση παρέμβαση για την προστασία των εργατικών κατοικιών που έχουν δοθεί σε ευάλωτες ομάδες, ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής.

 

Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί των εργατικών κατοικιών. Να παρέμβει η ΔΥΠΑ, προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τα αυτονόητα.

 

Για το ΔΣ

 

ο Πρόεδρος   ο Γ.Γραμματέας

 

Μακράκης Γ.      Τηλιγάδας Κ.