Αρ.Πρωτ  590/2-11-2022

Θέμα:  « Γενική Απεργία 9/11/2022»

 

Στις 9/11/2022 έχει προκηρυχθεί Πανελλαδική Γενική Απεργία. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ έχει ήδη, με προηγούμενη ανακοίνωση της την συμμετοχή, την αναγκαιότητα συμμετοχής, την ανάγκη συμμετοχής. Η συνεχής αύξηση των τιμών και οι καθηλωμένοι μισθοί των εργαζομένων, έχουν οδηγήσει στην εξαΰλωση των μισθών και της αξίας της εργασίας.  Οι εργαζόμενοι αποτελούν τους νεόπτωχους της Ελληνικής Κοινωνίας μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στις καθημερινές ανάγκες.

 Η μείωση της αξίας της εργασίας και η ανεργία οδηγούν προφανώς σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα, σε μια κοινωνία ανισοτήτων, σε μια κοινωνία των ολίγων. Μέσα σε αυτό το κλίμα η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι οι αγώνες των εργαζομένων.

Την Τετάρτη 9/11/2022 είναι αναγκαίο όσο ποτέ η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη Γενική απεργία και στις συγκεντρώσεις. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να παρακολουθούν αμέτοχοι  της μείωση της αξίας της εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την ελαστικοποίηση της εργασίας.  Ιστορικά όσα έχουν κατακτηθεί μέχρι τώρα, έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Ποτέ δεν παραχωρήθηκαν στους εργαζόμενους, προνόμια και δικαιώματα από την καλή θέληση των κυβερνήσεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ διεκδικούν μαζί με όλους τους εργαζομένους, αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου  , 14ου μισθού,  ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.

 

Παράλληλα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Διεκδικούμε:

 

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και την αύξηση των δικαιούχων,   

Την κατάργηση του πλαφόν των 400 Ημερήσιων  Επιδομάτων ανεργίας την τελευταία τετραετία

Την κατάργηση του ποινολογίου των ανέργων  και την κατάργηση  του Ν Χατζηδάκη

Την αύξηση  και το αφορολόγητο του ποσού των ελέγχων και τα έξοδα κίνησης

Την  μείωση ωρών εργασίας/επαναφορά στις 37,5 ώρες  εβδομαδιαίως

Ενιαίες εργασιακές σχέσεις

Επίσπευση της διαδικασίας κρίσεων προϊσταμένων με διαφανή κριτήρια

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και των ΒΝΣ ΟΑΕΔ

Στεγαστική πολιτική για όλους και όχι ψίχουλα και ανεφάρμοστα προγράμματα

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων που πηγάζουν από την εργασία, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αξιοπρέπειας και την εξασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη, οι εργαζόμενοι δημιουργούν τον πλούτο  και  πρέπει να έχουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Ραντεβού την Τετάρτη 9/11 στη Γενική απεργία και στις κατά τόπους  απεργιακές συγκεντρώσεις, με την ελπίδα η απεργία να είναι γενική, καθολική, δυναμική, να ταρακουνήσει τους κυβερνώντες, να ξυπνήσει την ανάγκη της διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής, για όλους!!!

 

Για το ΔΣ

 

ο Πρόεδρος         ο  Γ.Γραμματέας

 

Μακράκης Γ.          Τηλιγάδας Κ.